KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kachna na pivu s nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kachna na pivu s nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • kachna
   • 750 ml světlého piva
   • sůl
   • tymián
   • 100 g kachních jater
   • šunka
   • máslo
   • 2 rohlíky
   • vejce
   • 2 cibule
   • pepř
   • petrželová nať
Recept kachna na pivu s nádivkou připravíme takto:
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem.





kachna na pivu s nádivkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz