![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kachna • 750 ml světlého piva • sůl • tymián • 100 g kachních jater • šunka • máslo • 2 rohlíky • vejce • 2 cibule • pepř • petrželová nať Recept kachna na pivu s nádivkou připravíme takto:
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kachna na pivu s nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněná kachna po slezsku, buřty na pivu s fazolemi, králík pečený s nádivkou, křupavá kachna, kachna na medu, králík s nádivkou, párky na černém pivu, kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, rizoto na pivu, kachna na pomerančích kachna na pivu s nádivkou, recept, hlavní jídla |