KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeská pečená kachna

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeská pečená kachna potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kachna
   • 0,5 l červeného stolního vína
   • 5 zrnek černého pepře
   • 5 zrnek nového koření
   • 2 bobkové listy
   • 2 hřebíčky
   • špetka tymiánu a zázvoru
   • 50 g slaniny
   • 2 lžíce másla
   • 2 větší cibule
   • 50 g strouhaného chleba
   • 50 g perníku
   • citrónová šťáva
   • 1 lžíce rybízové zavařeniny
Recept staročeská pečená kachna připravíme takto:
Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme, a necháme vychladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce, přelijeme připravenou marinádou a necháme ji v chladnu nejméně den uležet. Druhý den rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přidáme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Nakonec vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem.





staročeská pečená kachna, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz