![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g jeleního plecka bez kostí • 150 g cibule • 2 lžíce hladké mouky • 4 lžíce oleje • 375 ml červeného vína • 150 g zakysané smetany • sůl • mletý pepř • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 bobkový list • 2 hřebíčky • 6 kuliček pepře Recept jelení ragú na červeném víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut). Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení ragú na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš se zeleninou na víně, jelení plec pečená se šunkou, mleté medailonky na víně, jelení guláš ii, pečený candát na víně se smetanou, králík v červeném zelí, telecí maso na víně, srnčí na víně se sýrem, hovězí guláš na víně, jehněčí ragú se žampiony jelení ragú na červeném víně, recept, hlavní jídla |