![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jeleního masa • 1 cibule • sůl • mletá červená paprika • mletý černý pepř • rozmarýn • tymián • hladká mouka • olej Recept jelení guláš připravíme takto:
Na kostky nakrájené maso dáme do pekáče, lehce osolíme, posypeme kořením, pokapeme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet. Potom přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a v troubě při 170-180°C upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou. Hotové maso vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Postupně za stálého míchání pomalu přiléváme vodu (jen tolik, až dosáhneme požadované hustoty omáčky) a chvíli povaříme, případně podle potřeby dochutíme. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso. Jelení guláš podáváme například s bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rybářský guláš, koňský guláš ii, srnčí guláš minutkový, horňácký guláš, hovězí guláš na víně, jelení steak na červeném víně, kapří guláš, beraní guláš, černý houbový guláš, smetanový hovězí guláš jelení guláš ii, recept, hlavní jídla |