KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jelení guláš II

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jeleního masa
   • 1 cibule
   • sůl
   • mletá červená paprika
   • mletý černý pepř
   • rozmarýn
   • tymián
   • hladká mouka
   • olej
Recept jelení guláš připravíme takto:
Na kostky nakrájené maso dáme do pekáče, lehce osolíme, posypeme kořením, pokapeme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet. Potom přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a v troubě při 170-180°C upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou. Hotové maso vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Postupně za stálého míchání pomalu přiléváme vodu (jen tolik, až dosáhneme požadované hustoty omáčky) a chvíli povaříme, případně podle potřeby dochutíme. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso. Jelení guláš podáváme například s bramborovými knedlíky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bramborový guláš se slaninou, záhorácký guláš, jelení guláš, kuřecí guláš, budějovický guláš, šarišský guláš, kančí guláš s brusinkami, houbový guláš se zeleninou, francouzský guláš, karlovarský guláš



jelení guláš ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz