![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg jehněčí kýty • máslo • feferonka • česnek • petrželová nať • sůl • mletý pepř Recept pečená jehněčí kýta připravíme takto:
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Při pečení občas přelejeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou. Na másle osmahneme nakrájenou feferonku, česnek a petrželku, zalijeme šťávou z pečeného masa a krátce podusíme. Česnekovou směs nalijeme na maso, krátce podusíme, maso vyjmeme, nakrájíme na porce a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzená kýta s červenou čočkou, jehněčí na rozmarýnu ii, jehněčí kari, opečená polenta se zeleninou a mozzarelou, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, kyperská jehněčí pečeně, skopová kýta s česnekem, jehněčí kotlety na bylinkách, zapečená bramborová kaše, pečená husa pečená jehněčí kýta, recept, hlavní jídla |