![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jehněčích kotlet • 4 lžíce olivového oleje • 1 cibule • 6 stroužků česneku • 1 brokolice • 100 g klíčků mungo • 500 ml vývaru • sůl • pepř Recept jehněčí kotlety se zeleninou připravíme takto:
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova ve velké hlubší pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a vše za občasného míchání smažíme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a zvolna dusíme. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pěknější části košťálu oloupeme a nakrájíme na plátky. Klíčky mungo propláchneme na cedníku studenou vodou a necháme dobře okapat. Papriky očistíme, vykrojíme semeníky, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Do sťávy ke kotletám přidáme brokolici, papriku a klíčky a asi 5-10 minut ještě společně podusíme. Podáváme s rýží nebo s vařenými nebo opečenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotlety se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí maso se žampióny, jehněčí na rozmarýnu ii, kotlety se zelím, jehněčí kolínka na bylinkách, jehněčí kotlety na bylinkách, jehněčí kari, zadělávané telecí se zeleninou, normandské vepřové kotlety, jehněčí kořínek na kmínu, česneková jehněčí žebra jehněčí kotlety se zeleninou, recept, hlavní jídla |