KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí džuveč se zeleninou potřebujeme tyto suroviny: • 400 g jehněčí plece bez kosti • 300 g cibule • 600 g míchané zeleniny (mrkve • fazolky • paprika • květák • celer • kapusta aj.) • 1 šálek rýže • 4 líce oleje • 8 dcl vývaru • 1 dcl kysané smetany • sůl • bobkový list • 2 stroužky česneku • 1 lžíce mleté papriky Recept jehněčí džuveč se zeleninou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme. Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí džuveč se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená jehněčí plec, pečená jehněčí kýta, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, egyptské jehněčí kotlety, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami, zapečené brambory s mletým masem a zeleninou, kuře se zeleninou v římském hrnci, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, jehněčí s houbami, jehněčí maso na česneku jehněčí džuveč se zeleninou, recept, hlavní jídla |