![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g jehněčí plece bez kosti • 300 g cibule • 600 g míchané zeleniny (mrkve • fazolky • paprika • květák • celer • kapusta aj.) • 1 šálek rýže • 4 líce oleje • 8 dcl vývaru • 1 dcl kysané smetany • sůl • bobkový list • 2 stroužky česneku • 1 lžíce mleté papriky Recept jehněčí džuveč se zeleninou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme. Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí džuveč se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem, zadělávané telecí se zeleninou, jehněčí hřbet plněný meduňkou, jehněčí kolínka na bylinkách, jehněčí roláda se špenátovou náplní, jehněčí kotlety, džuveč, jehněčí na rozmarýnu ii, plecko se zeleninou, marinovaná jehněčí kýta jehněčí džuveč se zeleninou, recept, hlavní jídla |