![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g mletého masa • 100 g rýže • 1/2 kg brambor • 4 cibule • 8 zelených paprik • 100 g sádla • 1/2 kg rajčat • sladká paprika • pepř • sůl Recept džuveč připravíme takto:
Mleté maso dáme dusit na drobně pokrájenou cibuli a sádlo. Maso okořeníme a než zcela změkne, přidáme na kousky pokrájené papriky a plátky rajčat. Když se zelenina podusí, přidáme horkou vodou spařenou rýži a na vrch na plátky nakrájené brambory. Vše osolíme, poprášíme paprikou, podlijeme trochou vody nebo hovězího vývaru a dáme do trouby péct asi na hodinu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Džuveč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí džuveč se zeleninou, zeleninový džuveč džuveč, recept, hlavní jídla |