![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g jater • 20 g sádla • 50 g cibule • na zásmažku: 30 g sádla + 30 g hladké mouky Recept játrová omáčka připravíme takto:
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájená játra, okořeníme kmínem, špetkou majoránky a pepřem a játra opečeme. Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut. Pak játra umeleme. Připravíme zásmažku a tu za stálého míchání zalijeme játry (je-li potřeba, tak i trochou vývaru) a povaříme. Nakonec dochutíme solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Játrová omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chřestová omáčka, jemná cibulová omáčka, dýňová omáčka, ořechová omáčka, znojemská omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, boloňská sójová omáčka, špenátová omáčka, boloňská omáčka, holandská omáčka iii játrová omáčka, recept, hlavní jídla |