KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boloňská sójová omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 1 cibule • 1 řapík celeru • 100 g malých žampiónů • 2 středně velké mrkve • 1 stroužek česneku • 3 polévkové lžíce olivového oleje • 500 ml zeleninového vývaru • plechovka loupaných rajčat (cca 400 g) • 75 g sójových granulí • sůl • mletý černý pepř Recept boloňská sójová omáčka připravíme takto:
Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na plátky. Žampióny oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka. Cibuli posmažíme na oleji asi 3 minuty, pak přidáme celer, mrkev, žampióny a česnek a smažíme dalších 5 minut. Poté přilijeme vývar, sůl, pepř, důkladně promícháme, přidáme sójový granulát, znovu zamícháme a dusíme ještě asi 30 minut do zhoustnutí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňská sójová omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rajská omáčka, ořechová omáčka, chřestová omáčka, maková omáčka, znojemská omáčka, holandská omáčka iii, skořicová krémová omáčka, sýrová omáčka, švestková omáčka ii, polská omáčka boloňská sójová omáčka, recept, hlavní jídla |