![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky telecích jater • 2 jablka • 1 větší cibule • 20 g másla • 2 lžíce oleje • sůl • mletý pepř • hladká mouka Recept játra po berlínsku připravíme takto:
Telecí játra odblaníme, na okrajích nařízneme mělkými zářezy, jemně naklepeme, opepříme a obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách tak, aby byla uvnitř růžová (nikoliv však krvavá). Pak je vyndáme a uchováme v teple. Ve výpeku podusíme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kroužky a podusíme z obou stran na rozpáleném másle. Před podáváním játra osolíme, jednotlivé porce obložíme cibulí a jablky a podáváme s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Játra po berlínsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí játra na slanině, kuřecí játra na cibulce, játra se zeleninou, kuřecí játra na česneku, pečená vepřová játra s brambory, japonská kachní játra, pikantní telecí játra v alobalu, husí játra s cibulkou, smažená vepřová játra, pikantní drůbeží játra v alobalu játra po berlínsku, recept, hlavní jídla |