![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecích jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní telecí játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní telecí játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní pstruh, telecí na kmíně, zapečené telecí maso se zeleninou, játra se slaninou a žampiony, telecí na paprice, kuřecí játra na slanině, zadělávané telecí se zeleninou, jemný telecí guláš s párkem, pikantní králík, kuřecí játra na cibulce pikantní telecí játra v alobalu, recept, hlavní jídla |