KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní telecí játra v alobalu

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní telecí játra v alobalu potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecích jater
   • olej
   • sůl
   • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu
Recept pikantní telecí játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní telecí játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

perlín v alobalu, anglická vepřová játra, kuřecí stehna v alobalu, pikantní kachna s rebarborou, telecí řízky s hříbky, pečená telecí ledvina, lahůdkové telecí řízky, pikantní kuličky na pivě, dušené telecí maso, pikantní vepřový guláš



pikantní telecí játra v alobalu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz