KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Játra na roštu s portským vínem

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játra na roštu s portským vínem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřových jater
   • 100 g slaniny
   • 2 cibule
   • 2 lžíce světlé jíšky
   • 2 lžíce vody
   • 4 lžíce portského vína
   • půl lžičky černého mletého pepře
   • 2 lžíce tekutého polévkového koření
   • 2 lžíce oleje
Recept játra na roštu s portským vínem připravíme takto:
Vepřová játra nakrájíme na plátky, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji z obou stran se slaninou. Pak zalijeme vodou s přidaným tekutým polévkovým kořením a povaříme cca 5 minut - občas játra obracíme. Nakonec zahustíme jíškou a zjemníme portským vínem. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a podáváme s rýží nebo opečenými brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Játra na roštu s portským vínem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

králičí játra na pórku, arabská hovězí játra, pečená kuřecí játra, kuřecí játra po gruzínsku, pikantní vepřová játra v alobalu, selská játra, japonská kachní játra, pražená telecí játra, dušená telecí játra se slaninou, čínská játra



játra na roštu s portským vínem, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz