![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g kuřecích jater • uzená slanina • 2 cibule • 2 mrkve • 1 petržel • sůl • pepř • kmín • olej Recept selská játra připravíme takto:
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme mrkev, petržel a kmín, podlijeme, osolíme a opepříme a dusíme doměkka. V druhé pánvi na rozehřátém oleji prudce osmahneme játra, pak přikryjeme a dusíme na slabším plameni 10-15 minut. Játra přidáme k zeleninovému základu a spolu prohřejeme. Selská játra podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Selská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: drůbeží játra na kari, šumavská játra, tyrolská játra, husí játra s cibulkou, kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou, játra po tyrolsku, králičí játra na víně, skopová játra po albánsku (arnavut ciğeri), vepřová játra na cibulce, drůbeží játra na pikantní způsob selská játra, recept, hlavní jídla |