![]() |
![]() • jablka • voda • cukr • hřebíček • skořice • citrón Recept jablkový kompot připravíme takto:
Jablka umyjeme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky a nožem odstraníme jadřinec. Potom je ponoříme na chvilku do studené okyselené vody (na 1 l vody půlka KL kyseliny citrónové). Na dno sklenice dáme plátek oloupaného citrónu, hřebíček a kousek skořice, naskládáme jablka, zalijeme ich nálevem, uzavřeme a sterilizujeme 15–20 minut při teplotě 80–85°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jablkový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Broskvový kompot Brusinkový kompot Dýňový kompot Dýňový kompot s ananasovou příchutí Dýňový vínový kompot Hruškový kompot Jablkový kompot II Jablkový kompot s vanilkou Jahodovo-broskvový kompot Jahodový kompot Jeřabinový kompot Meruňkový kompot Rebarborový kompot Rebarborový kompot II Rychlý ovocný kompot Švestkový kompot Trnkový kompot Trnkový kompot s hřebíčkem a skořicí Třešňový kompot Třešňový kompot II Třešňový kompot III jablkový kompot, recept, kompoty, marmelády |
|