![]() |
![]() • 1 kg trnek • 750 g cukru • 7 g kyseliny citrónové • 1 l vody Recept trnkový kompot připravíme takto:
Zralé měkké trnky řádně propláchneme, dáme do sklenic, zalijeme cukerným roztokem (cukr rozpustíme ve vodě a přidáme kyselinu citrónovou), uzavřeme a sterilizujeme při teplotě 85°C asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnkový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Broskvový kompot Brusinkový kompot Dýňový kompot Dýňový kompot s ananasovou příchutí Dýňový vínový kompot Hruškový kompot Jablkový kompot Jablkový kompot II Jablkový kompot s vanilkou Jahodovo-broskvový kompot Jahodový kompot Jeřabinový kompot Meruňkový kompot Rebarborový kompot Rebarborový kompot II Rychlý ovocný kompot Švestkový kompot Trnkový kompot s hřebíčkem a skořicí Třešňový kompot Třešňový kompot II Třešňový kompot III trnkový kompot, recept, kompoty, marmelády |
|