![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hrušky • na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová Recept hruškový kompot připravíme takto:
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřince, podle potřeby nakrájíme na menší kusy a ihned vložíme do porcelánové nádoby naplněné vodou okyselenou kyselinou citrónovou (zabráníme tak oxidaci a hnědnutí hrušek). Menší plody skládáme rovnou do sklenic, větší můžeme 10 minut předvařit v oslazené vodě s přídavkem kyseliny citrónové. Hrušky ve sklenicích zalijeme předem připraveným cukerným roztokem a sterilujeme cca 30 minut při teplotě 85-90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hruškový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňový kompot iii, švestkový kompot, jahodový kompot, trnkový kompot, dýňový vínový kompot, rebarborový kompot, brusinkový kompot, jablkový kompot, rychlý ovocný kompot, rebarborový kompot ii hruškový kompot, recept, kompoty, marmelády |