![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g libového jehněčího masa • 500 g brambor • 200 g cibule • 200 g bílého hlávkového zelí • 200 g kapusty • 200 g zelených fazolek • 200 g mrkve • sůl • pepř • 1 lžička kmínu • 1,5 hrnku vývaru • 2 lžíce másla • 2 lžíce nasekané petrželky Recept irský jehněčí guláš připravíme takto:
Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber a nakrájíme na nudličky, zelené fazolky nakrájíme na kousky a mrkev nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce a na ně dáme na kostky nakrájené maso, na něj navrstvíme zelí, kapustu, fazolky a mrkev, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem, zalijeme vývarem, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a přikryté dusíme 2 hodiny. Před podáváním ještě dochutíme, zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irský jehněčí guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí plátky buchlovské paní, sladovnický guláš, beraní pikantní guláš s fazolemi, jehněčí souvlaki, kančí guláš, jehněčí kýta s mrkví a bramborami, segedínský guláš ii, vegeteriánský guláš, hovězí guláš s jablky, pečená jehněčí plec irský jehněčí guláš, recept, hlavní jídla |