KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Irský jehněčí guláš

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept irský jehněčí guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g libového jehněčího masa
   • 500 g brambor
   • 200 g cibule
   • 200 g bílého hlávkového zelí
   • 200 g kapusty
   • 200 g zelených fazolek
   • 200 g mrkve
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička kmínu
   • 1,5 hrnku vývaru
   • 2 lžíce másla
   • 2 lžíce nasekané petrželky
Recept irský jehněčí guláš připravíme takto:
Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber a nakrájíme na nudličky, zelené fazolky nakrájíme na kousky a mrkev nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce a na ně dáme na kostky nakrájené maso, na něj navrstvíme zelí, kapustu, fazolky a mrkev, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem, zalijeme vývarem, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a přikryté dusíme 2 hodiny. Před podáváním ještě dochutíme, zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželkou.





irský jehněčí guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz