![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězí kližky • 700 g brambor • 300 g cibule • 300 g mrkve • 1 pórek • 1 palička česneku • hladká mouka • olivový olej • sůl • pepř • petržel • bazalka • tymián • bobkový list • 0,5 l irského stoutu Recept irské dušené maso připravíme takto:
Pokrájené maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přendáme do kastrolu, podlijeme stoutem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zvolna dusíme. Na stejném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek, přidáme k masu a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev a na kolečka nakrájený pórek a dusíme ještě asi půl hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irské dušené maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso ve šlehačce, hovězí maso na žampionech, dušené kozí maso, vepřové maso v pivní omáčce, krůtí maso se zeleninou, kuřecí maso s játry a šunkou, sójové maso se zeleninou, mleté maso se zeleninou, uzené maso v bramboráku, beraní maso na česneku irské dušené maso, recept, hlavní jídla |