KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Irské dušené maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept irské dušené maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kližky
   • 700 g brambor
   • 300 g cibule
   • 300 g mrkve
   • 1 pórek
   • 1 palička česneku
   • hladká mouka
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
   • petržel
   • bazalka
   • tymián
   • bobkový list
   • 0,5 l irského stoutu
Recept irské dušené maso připravíme takto:
Pokrájené maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přendáme do kastrolu, podlijeme stoutem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zvolna dusíme. Na stejném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek, přidáme k masu a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev a na kolečka nakrájený pórek a dusíme ještě asi půl hodiny.





irské dušené maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz