KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept irské dušené maso potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězí kližky • 700 g brambor • 300 g cibule • 300 g mrkve • 1 pórek • 1 palička česneku • hladká mouka • olivový olej • sůl • pepř • petržel • bazalka • tymián • bobkový list • 0,5 l irského stoutu Recept irské dušené maso připravíme takto:
Pokrájené maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přendáme do kastrolu, podlijeme stoutem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zvolna dusíme. Na stejném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek, přidáme k masu a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev a na kolečka nakrájený pórek a dusíme ještě asi půl hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irské dušené maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: masové knedlíčky s paprikou a těstovinami, dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky, dušené skopové maso, uzené maso se švestkovou omáčkou, hovězí maso dušené se zeleninou, dušené václavky, pivní masové noky, dalmátské dušené hovězí maso, telecí maso s kysaným zelím, telecí maso na víně irské dušené maso, recept, hlavní jídla |