KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí perkelt II

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí perkelt potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g hovězího masa
   • 250 ml zakysané smetany
   • 4 rajčata
   • 2 zeleninové papriky
   • 4 lžíce oleje
   • 2 cibule
   • 40 g hladké mouky
   • citrónová šťáva
   • masový vývar
   • 1 lžička mleté červené papriky
   • sůl
Recept hovězí perkelt připravíme takto:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky, za stálého míchání osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, orestujeme a odstavíme. Pak přimícháme mletou papriku a sůl, podlijeme vývarem, přidáme na nudle nakrájené papriky a přikryté dusíme. Pak přidáme oloupaná rajčata a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme smetanu, přivedeme k varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.





hovězí perkelt ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz