![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězího masa • 250 ml zakysané smetany • 4 rajčata • 2 zeleninové papriky • 4 lžíce oleje • 2 cibule • 40 g hladké mouky • citrónová šťáva • masový vývar • 1 lžička mleté červené papriky • sůl Recept hovězí perkelt připravíme takto:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky, za stálého míchání osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, orestujeme a odstavíme. Pak přimícháme mletou papriku a sůl, podlijeme vývarem, přidáme na nudle nakrájené papriky a přikryté dusíme. Pak přidáme oloupaná rajčata a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme smetanu, přivedeme k varu, odstavíme a podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí perkelt II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, hovězí květová špička, hovězí s estragonovou omáčkou, hovězí po francouzsku, pivní guláš z hovězích líček, hovězí guláš s fazolemi, rajská omáčka s hovězím masem, skopový perkelt, hovězí maso dušené se zeleninou, hovězí na slanině hovězí perkelt ii, recept, hlavní jídla |