KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem potřebujeme tyto suroviny: • 100 g hovězí svíčkové • 40 g řapíkatého celeru • 40 g pekingského zelí • 40 g mrkve • 40 g jarní cibulky • 40 g brokolice • 1 kávová lžička olivového oleje • 2 kávové lžičky citronové šťávy • 150 g bulguru • sůl • pepř Recept hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem připravíme takto:
Bulgur dáme do mísy, zalijeme takovým množstvím horké vody, aby byl zcela ponořen, přikryjeme a necháme jej máčet asi 15 až 20 minut, dokud nezměkne. Maso nakrájíme na malé nudličky a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Maso osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a zakapeme štávou z citronu. Smažíme doměkka. Podáváme s teplým bulgurem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na žampionech, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, hovězí guláš s cuketou, mleté maso se zeleninou, hovězí perkelt ii, dušené hovězí maso s křenem, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, hovězí guláš s fazolemi, hovězí guláš na pivě, burgundské hovězí maso hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, recept, hlavní jídla |