KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí svíčkové
   • sádlo
   • máslo
   • petrželka
   • 1 cibule
   • 80 g čerstvé žampiony
   • 5 g kapary bez nálevu
   • citrónová kůra
   • 300 g listové těsto
   • 1 vejce
   • sůl
   • černý mletý pepř
Recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě připravíme takto:
Svíčkovou osolíme, opepříme, v horkém sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel a kapary, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme tak, aby vznikla hustá a jemná kořená směs. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou kořenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně horké trouby a pečeme asi 30 minut. Upečené maso musí být růžové a šťavnaté. Svíčkovou vyndáme z trouby, necháme krátce prochladnout, nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Připravenou šťávu podáme zvlášť v omáčníku.





hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz