![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězí svíčkové • sádlo • máslo • petrželka • 1 cibule • 80 g čerstvé žampiony • 5 g kapary bez nálevu • citrónová kůra • 300 g listové těsto • 1 vejce • sůl • černý mletý pepř Recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě připravíme takto:
Svíčkovou osolíme, opepříme, v horkém sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel a kapary, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme tak, aby vznikla hustá a jemná kořená směs. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou kořenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně horké trouby a pečeme asi 30 minut. Upečené maso musí být růžové a šťavnaté. Svíčkovou vyndáme z trouby, necháme krátce prochladnout, nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Připravenou šťávu podáme zvlášť v omáčníku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorská sekaná pečeně, hovězí rolády se sušenými rajčaty, hovězí plátky v bramborách, hovězí maso v zelenině, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, hovězí srdce na paprice, hovězí guláš na víně, jednoduchá svíčková, hovězí plec na červeném víně, slovácká svatební svíčková hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, recept, hlavní jídla |