KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězí svíčkové • sádlo • máslo • petrželka • 1 cibule • 80 g čerstvé žampiony • 5 g kapary bez nálevu • citrónová kůra • 300 g listové těsto • 1 vejce • sůl • černý mletý pepř Recept hovězí svíčková pečeně v listovém těstě připravíme takto:
Svíčkovou osolíme, opepříme, v horkém sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel a kapary, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme tak, aby vznikla hustá a jemná kořená směs. Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou kořenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta. Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem. Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně horké trouby a pečeme asi 30 minut. Upečené maso musí být růžové a šťavnaté. Svíčkovou vyndáme z trouby, necháme krátce prochladnout, nakrájíme na plátky a upravíme na mísu. Připravenou šťávu podáme zvlášť v omáčníku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí na pivě, hovězí ragú na víně se žampiony, grilovaný hovězí jazyk, zámecké hovězí, kyperská jehněčí pečeně, dušené hovězí maso s křenem, pivní guláš z hovězích líček, masové placičky v bramborovém těstě, hovězí květová špička, cikánská hovězí pečeně hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, recept, hlavní jídla |