![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 steaky každý cca 200 g • 2 stroužky česneku • 100 ml silnějšího piva • 2 lžíce hnědého cukru • 2 lžíce worcesteru • 2 lžíce drceného pepře • 1 lžíce olivového oleje Recept hovězí steak v pivní marinádě připravíme takto:
Steaky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Pivo, cukr, worcester a olej mícháme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme nadrcený pepř a utřený česnek a promícháme. Marinádu nalijeme do hlubokého talíře, dáme do ní maso a necháme alespoň 2 hodiny proležet. Během marinování maso občas otočíme. Pak marinádu necháme okapat a steaky krátce grilujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí steak v pivní marinádě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš na víně, pivní masové noky, nadívané hovězí plátky, štěpánská hovězí pečeně, hovězí guláš, bifteky v pivní marinádě, znojemské hovězí maso, hovězí maso v rajské omáčce, hovězí květová špička, krůtí steaky zapečené s chřestem hovězí steak v pivní marinádě, recept, hlavní jídla |