![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,75 kg hovězího předního bez kosti (plec nebo špička nebo pupek či kližka) • 0,5 kg cibule • 2 stroužky česneku • 2 špetky kmínu • 3 kuličky pepře • 2 lžičky mleté sladké papriky • 5 dkg slaniny • sůl • sádlo Recept hovězí guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi palec silné. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme, přidáme kmín, pepř, sádlo a nakrájenou cibuli a osmahneme téměř dohněda. Pak přidáme maso, osmahneme ze všech stran, lehce osolíme a necháme chvilku vydusit šťávu. Zasypeme mletou paprikou, chvíli promícháme (aby se nepřichytila), zalijeme vodou, aby maso bylo akorát zalité a na mírném ohni dusíme. Občas podléváme vodou. Guláš je hotový, až je maso měkké a cibule zcela rozložená do husté šťávy. Podle potřeby můžeme guláš zahustit chlebovou střídou. Hovězí guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pepři ii, kančí guláš s brusinkami, hovězí pečeně s hříbky, hovězí maso na rajčatech, špagety s hovězím masem, hovězí plátek na jalovci, hovězí roláda se zeleninou, dušené hovězí na víně, rybí guláš ii, cikánský guláš hovězí guláš, recept, hlavní jídla |