KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,75 kg hovězího předního bez kosti (plec nebo špička nebo pupek či kližka)
   • 0,5 kg cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 2 špetky kmínu
   • 3 kuličky pepře
   • 2 lžičky mleté sladké papriky
   • 5 dkg slaniny
   • sůl
   • sádlo
Recept hovězí guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi palec silné. Slaninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme, přidáme kmín, pepř, sádlo a nakrájenou cibuli a osmahneme téměř dohněda. Pak přidáme maso, osmahneme ze všech stran, lehce osolíme a necháme chvilku vydusit šťávu. Zasypeme mletou paprikou, chvíli promícháme (aby se nepřichytila), zalijeme vodou, aby maso bylo akorát zalité a na mírném ohni dusíme. Občas podléváme vodou. Guláš je hotový, až je maso měkké a cibule zcela rozložená do husté šťávy. Podle potřeby můžeme guláš zahustit chlebovou střídou. Hovězí guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo chlebem.





hovězí guláš, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz