![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g steaku z hovězí svíčkové • 12 stroužků česneku • 800 ml piva • 4 lžíce hnědého cukru • worchestrová omáčka • olej • bobkové listy Recept bifteky v pivní marinádě připravíme takto:
Steaky důkladně potřeme rozdrceným česnekem. Smícháme pivo, cukr, 12 lžic worchestrové omáčky, 12 lžic oleje a několik bobkových listů. Do této marinády dáme maso a necháme přes noc uležet. Druhý den maso grilujeme 4–8 minut z každé strany (podle toho, jak chceme mít steak propečený) a během grilování potíráme zbylou marinádou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bifteky v pivní marinádě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové kostky v pivním těstíčku, srnčí bifteky, kuře v pivní omáčce, pivní bramborák s uzeným masem, rybí filé v pivním těstě, telecí pivní guláš, ovčí sýr v pivním těstíčku, hovězí steak v pivní marinádě, slovenský pivní guláš, vepřové maso v pivní omáčce bifteky v pivní marinádě, recept, hlavní jídla |