KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg předního hovězího s kostí (hrudí či žebro nebo péro)
   • 2 menší cibule
   • 2 velké mrkve
   • 2 petržele
   • půlka celeru
   • zelená petrželka
   • půlka bujónové kostky
   • sůl
Recept hovězí polévka připravíme takto:
Maso opláchněte studenou vodou. Zeleninu ostrouhejte a omyjte. Cibuli i se slupkou trochu omyjte. Vše naskládejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Pod pokličkou přiveďte k varu a vařte asi 2 hodiny. (V tlakovém hrnci dobu varu zkrátíme na 50 minut.) Pak vývar sceďte, maso odložte stranou a zeleninu propasírujte nebo rozmixujte. Vývar podle chuti osolte a přidejte půl bujónové kostky. Polévku podávejte buď čistou, nebo s nudlemi či jinými zavářkami (např. s masovými, játrovými, morkovými nebo krupicovými knedlíčky).





hovězí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz