![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g hovězího předního masa bez kosti • 200 g brambor • 200 g kořenové polévkové zeleniny • 350 g cibule • 2 stroužky česneku • 10 g sušených hub • 3 vejce • 2,3 l vody nebo vývaru • 1 krajíc chleba • sůl • mletý kmín • čerstvá petrželová nať Recept krkonošská cibulačka s hovězím masem připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu, propláchnuté a na chvilku namočené sušené houby a prolisovaný česnek a vše povaříme do měkka. Pak přidáme nakrájenou cibuli a mletý kmín a povaříme ještě 10 minut. Potom do polévky zašleháme vejce a dochutíme solí. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a zlehka promícháme. Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi. Při podávání porce krkonošské cibulačky posypeme opečenými kostičkami chleba. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošská cibulačka s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cibulačka se smetanou, francouzská cibulačka, rakouská cibulačka, hrachová polévka s hovězím, hrachová polévka s beraním masem, zelňačka s uzeným masem, venkovská cibulačka, minestra s hovězím masem, zimní podkrkonošská polévka, švýcarská cibulačka krkonošská cibulačka s hovězím masem, recept, polévky |