KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí po thajsku

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí po thajsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g libového hovězího
   • 200 g žampionů
   • 3 hlívy
   • větší hrst nakrájeného pórku
   • 1 lžíce česneku
   • 1 lžíce pšeničné mouky
   • 2 lžíce sojové omáčky
   • 4 lžíce ústřicové omáčky
   • 3 lžíce oleje
   • 1 lžička
   • cukru
   • půl lžičky pepře
   • půl chilli papričky
Recept hovězí po thajsku připravíme takto:
Mouku smícháme se sojovou omáčkou, do toho dáme plátky hovězího masa, dobře promícháme a necháme uležet 15 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme ohni dozlatova. Pak přidáme žampiony rozkrájené na poloviny, hlívy nakrájené na větší kousky a hrst nakrájeného pórku a za stálého míchání smažíme. Přidáme naložené maso, podlijeme troškou vody a za občasného míchání smažíme do měkka. Pak přidáme ústřicovou omáčku, cukr a pepř, dobře promícháme, přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno a dobře zamícháme. Podáváme s thajskou jasmínovou rýží.





hovězí po thajsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz