Candát s jemnou petrželkovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 4 porce candáta • půl svazku petrželky • 2 lžíce oleje • 4 žloutky • 1 lžíce másla • citrónová šťáva • sůl Recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou připravíme takto: Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí. Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky.
candát s jemnou petrželkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |
|