![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 650 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 50 g rostlinného tuku • 100 g cibule • 40 g hladké mouky • drcený jalovec • 5 dl vývaru nebo vody • citrónová šťáva • sůl Recept hovězí plátek na jalovci připravíme takto:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátek na jalovci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí jazyk na smetaně, zapékané hovězí s bramborovou kaší, hovězí s estragonovou omáčkou, hovězí maso na cibulce s vejci, hovězí klopsy v rajské omáčce, pikantní hovězí maso, irská hovězí mísa, hovězí na pivě, hovězí maso v zelenině, hovězí roštěná po srbsku hovězí plátek na jalovci, recept, hlavní jídla |