KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí plátek na jalovci potřebujeme tyto suroviny: • 650 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 50 g rostlinného tuku • 100 g cibule • 40 g hladké mouky • drcený jalovec • 5 dl vývaru nebo vody • citrónová šťáva • sůl Recept hovězí plátek na jalovci připravíme takto:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátek na jalovci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roštěná dušená v mrkvi, hovězí na slanině, hovězí perkelt, nadívané hovězí plátky, zbojnická hovězí roláda, hovězí maso na pepři ii, irská hovězí mísa, hovězí na černém pivě, hovězí maso se sójovými klíčky, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem hovězí plátek na jalovci, recept, hlavní jídla |