![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězí kližky • 3 velké cibule • 4–5 lžic oleje • 300 ml červeného vína • 300 ml hovězího vývaru • 2 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek Recept hovězí na víně s brusinkami připravíme takto:
Maso nakrájíme na drobnější kostky, poprášíme moukou a osolíme a opepříme. Ve velkém silnostěnném kastrolu (který lze dát do trouby), rozehřejeme část oleje, nasypeme do něj kousky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly, a ze všech stran je opečeme do hněda. Pak maso vyndáme. Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, nasypeme na plátky nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak vrátíme zpět maso, přilijeme víno a vývar, promícháme, osolíme a opepříme, přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby (180-200°C). Po deseti minutách stáhneme teplotu o dvacet stupňů a maso zvolna dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny). Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vínem. Nakonec přidáme do omáčky brusinky, promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na víně s brusinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí steak v pivní marinádě, hovězí s houbami na smetaně, kuřecí plátky na víně, hovězí plec na červeném víně, vařené hovězí maso, hovězí maso s pikantními fazolemi, hovězí křenová roláda, dušené hovězí plátky se zeleninou, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, hovězí maso na majoránce hovězí na víně s brusinkami, recept, hlavní jídla |