KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí na víně s brusinkami

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na víně s brusinkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězí kližky
   • 3 velké cibule
   • 4–5 lžic oleje
   • 300 ml červeného vína
   • 300 ml hovězího vývaru
   • 2 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
Recept hovězí na víně s brusinkami připravíme takto:
Maso nakrájíme na drobnější kostky, poprášíme moukou a osolíme a opepříme. Ve velkém silnostěnném kastrolu (který lze dát do trouby), rozehřejeme část oleje, nasypeme do něj kousky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly, a ze všech stran je opečeme do hněda. Pak maso vyndáme. Do kastrolu přilijeme zbytek oleje, nasypeme na plátky nakrájenou cibuli a osmahneme. Pak vrátíme zpět maso, přilijeme víno a vývar, promícháme, osolíme a opepříme, přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby (180-200°C). Po deseti minutách stáhneme teplotu o dvacet stupňů a maso zvolna dusíme do měkka (asi 1,5 hodiny). Podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vínem. Nakonec přidáme do omáčky brusinky, promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo knedlíky.





hovězí na víně s brusinkami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz