KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí na pivu

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na pivu potřebujeme tyto suroviny:

   • 450 g libového hovězího na dušení zbaveného tuku a nakrájeného na 5cm kostky
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 1 velká cibule nakrájená na klínky
   • 2 velké mrkve (celkem asi 350 g) nakrájené napříč na silné plátky
   • 1 velký pastinák (asi 170 g) nakrájený na kostky
   • 1 prolisovaný velký stroužek česneku
   • 300 ml černého piva
   • 300 ml hovězího vývaru
   • 1 lžička směsi sušených bylinek
   • 1 lžíce červeného vinného octa
   • 1 lžíce celozrnné hořčice
   • 1 lžíce měkkého hnědého cukru
   • pepř
   • sůl
   • 1 francouzská bageta
   • 1 velký prolisovaný stroužek česneku
   • 1 lžíce nasekané petrželky
   • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
   • 3 lžíce olivového oleje
Recept hovězí na pivu připravíme takto:
V hrnci na 1 lžíci rozpáleného oleje, osmažíme hovězí maso dohněda. Maso i se šťávou odložíme na talíř. Do hrnce vlijeme další lžíci oleje a za stálého míchání při nízké teplotě osmažíme cibuli, mrkev, pastinák a česnek (asi 5 minut). Přidáme maso i se šťávou, přilijeme černé pivo, vývar, přidáme směs bylinek, ocet, hořčici a cukr. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 180°C až je maso měkké (cca 2 hodiny). Bagetu nakrájíme na 8 silných krajíčků. V misce smícháme česnek, petrželku, tymián a olej a rozdělíme na krajíčky. Z hrnce sejmeme poklici a podle chuti osolíme a opepříme. Krajíčky bagety naskládáme po obvodu hrnce na maso. Hrnec vrátíme do trouby a pečeme ještě 20?30 minut, až je bageta zlatavá a křupavá. Nakrájíme ji na silné plátky a podáváme horké s bramborovou kaší.





hovězí na pivu, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz