KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí na pivu potřebujeme tyto suroviny: • 450 g libového hovězího na dušení zbaveného tuku a nakrájeného na 5cm kostky • 2 lžíce olivového oleje • 1 velká cibule nakrájená na klínky • 2 velké mrkve (celkem asi 350 g) nakrájené napříč na silné plátky • 1 velký pastinák (asi 170 g) nakrájený na kostky • 1 prolisovaný velký stroužek česneku • 300 ml černého piva • 300 ml hovězího vývaru • 1 lžička směsi sušených bylinek • 1 lžíce červeného vinného octa • 1 lžíce celozrnné hořčice • 1 lžíce měkkého hnědého cukru • pepř • sůl • 1 francouzská bageta • 1 velký prolisovaný stroužek česneku • 1 lžíce nasekané petrželky • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu • 3 lžíce olivového oleje Recept hovězí na pivu připravíme takto:
V hrnci na 1 lžíci rozpáleného oleje, osmažíme hovězí maso dohněda. Maso i se šťávou odložíme na talíř. Do hrnce vlijeme další lžíci oleje a za stálého míchání při nízké teplotě osmažíme cibuli, mrkev, pastinák a česnek (asi 5 minut). Přidáme maso i se šťávou, přilijeme černé pivo, vývar, přidáme směs bylinek, ocet, hořčici a cukr. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 180°C až je maso měkké (cca 2 hodiny). Bagetu nakrájíme na 8 silných krajíčků. V misce smícháme česnek, petrželku, tymián a olej a rozdělíme na krajíčky. Z hrnce sejmeme poklici a podle chuti osolíme a opepříme. Krajíčky bagety naskládáme po obvodu hrnce na maso. Hrnec vrátíme do trouby a pečeme ještě 20?30 minut, až je bageta zlatavá a křupavá. Nakrájíme ji na silné plátky a podáváme horké s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na pivu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: japonské hovězí kari, azu po tatarsku z hovězího masa, hovězí bok na medu, hovězí po námořnicku, hovězí teriyaki, zaklepávané hovězí řízky, hovězí maso na víně, hovězí rožeň po indiánsku, hovězí maso na kari, hovězí špízky s paprikou a červeným zelím hovězí na pivu, recept, speciality |