KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Karbanátky dušené na víně

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept karbanátky dušené na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g hovězí plece
   • 250 g vepřového masa
   • sůl
   • pepř
   • 50 g namočené housky
   • 1 vejce
   • 60 g cibule
   • 80 g slaniny
   • 20 g mouky
   • 3 lžíce červeného vína
   • 5 g kaparů
   • vývar
Recept karbanátky dušené na víně připravíme takto:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme. Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky. Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule. Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny. Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut. Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny. Při dušení přidáváme po lžících vývar. Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme. Hotovou šťávou karbanátky polijeme.





karbanátky dušené na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz