KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept karbanátky dušené na víně potřebujeme tyto suroviny: • 250 g hovězí plece • 250 g vepřového masa • sůl • pepř • 50 g namočené housky • 1 vejce • 60 g cibule • 80 g slaniny • 20 g mouky • 3 lžíce červeného vína • 5 g kaparů • vývar Recept karbanátky dušené na víně připravíme takto:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme. Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky. Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule. Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny. Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut. Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny. Při dušení přidáváme po lžících vývar. Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme. Hotovou šťávou karbanátky polijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso dušené se zeleninou, dušené hovězí po florentinsku, hrachové karbanátky, karbanátky plněné mozarelou, dušené vepřové ledvinky, dušené brambory s čerstvými houbami, sojové karbanátky, dušené telecí maso, dušené telecí v římském hrnci, fazolové karbanátky karbanátky dušené na víně, recept, hlavní jídla |