![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 hovězí oháňky (cca 1,5 kg) • 4 lžíce zralých rajčat • 750 g mrkve • 1 kg cibule • 4 stroužky česneku • 1 kg brambor • 0,5 l bílého vína • olej • šafrán • sůl • pepř Recept guláš z hovězí oháňky připravíme takto:
Oháňky očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme, nakrájíme, osmahneme v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce. Přidáme také nadrobno nakrájený česnek, oloupaná а nakrájená rajčata, očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli а osmahneme (asi 15 minut). Potom přidáme víno, přikryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (nejlépe do druhého dne). Guláš z hovězí oháňky podáváme se smaženými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš z hovězí oháňky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí plec na červeném víně, guláš po horňácku, hovězí guláš s fazolemi, hovězí na smetaně, arabská hovězí játra, vepřový víkendový guláš , vepřový guláš se smetanou, vepřový guláš s fazolemi, cizrnový guláš, srnčí guláš minutkový guláš z hovězí oháňky, recept, hlavní jídla |