KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzská zelňačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzská zelňačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší hlávka zelí
   • 100 g slaniny
   • 300 g cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 2 větší mrkve
   • 3 petržele
   • půlka celeru
   • 1 lžíce olivového oleje
   • sůl
   • bílý pepř celý
   • černý pepř
   • bobkový list
   • tymián
   • 200 ml bílého vína
   • čerstvá zelená petrželka
Recept francouzská zelňačka připravíme takto:
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru.





francouzská zelňačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz