KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzská cibulačka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzská cibulačka potřebujeme tyto suroviny:

   • 900 g cibule
   • 7 lžic olivového oleje
   • 2 stroužky česneku
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2,3 l drůbežího vývaru
   • 200 ml červeného vína
   • 1,5 lžičky soli
   • čerstvě mletý černý pepř
   • 16 tlustých krajíčků bagety
   • 60 g strouhaného gruyèru
Recept francouzská cibulačka připravíme takto:
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova. Troubu předehřejeme na 200°C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje, narovnáme na plech a pečeme asi 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety, přelijeme polévkou, posypeme gruyèrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.





francouzská cibulačka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz