![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 900 g cibule • 7 lžic olivového oleje • 2 stroužky česneku • 2 lžíce hladké mouky • 2,3 l drůbežího vývaru • 200 ml červeného vína • 1,5 lžičky soli • čerstvě mletý černý pepř • 16 tlustých krajíčků bagety • 60 g strouhaného gruyèru Recept francouzská cibulačka připravíme takto:
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova. Troubu předehřejeme na 200°C. Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje, narovnáme na plech a pečeme asi 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety, přelijeme polévkou, posypeme gruyèrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská cibulačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rakouská cibulačka, francouzská zelňačka, francouzská houbová polévka, krkonošská cibulačka s hovězím masem, cibulačka s černým pivem, francouzská zeleninová polévka, cibulačka se smetanou, smetanová cibulačka, cibulačka s kuřecím masem, francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem francouzská cibulačka, recept, polévky |