![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí zadek • 2 stroužky česneku • 100 g cibule • 100 g rajčat • 300 ml vývaru 100 ml červeného vína • 30 g hladké mouky • 40 g oleje • sůl • bílý pepř • bobkový list • koriandr • tabasco • vinný ocet • 1 lžíce mouky. Recept dušený králík na šípkách připravíme takto:
Do vinného octa dáme nasekané stroužky česneku, nakrájená rajčata, tabasco a koření. Zadní díl z králíka omyjeme, naporcujeme, vložíme do marinády a necháme den v ledničce marinovat. Maso v marinádě obracíme. Druhý den králíka vyjmeme, opečeme na tuku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a vínem a dobře provaříme. Omáčku přecedíme a nakonec zjemníme kouskem másla. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený králík na šípkách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušený brzlík, birminghamský smažený králík, králík po toskánsku, kapr dušený na pivě, králík na zelenině, dušený losos na másle, králík načerno, ďábelský králík, bůčková roláda s králíkem, zaječí hřbet podušený s rajským protlakem dušený králík na šípkách, recept, hlavní jídla |