![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového masa • cibule • sůl • kmín • 500 g mrkve • 200 g másla • 150 g hladké mouky Recept dušená mrkev s vepřovým masem připravíme takto:
Do kastrolu dáme kousek (asi 50 g) másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostky nakrájené vepřové maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na tenké lístky nebo nudličky nakrájenou mrkev, podlijeme vodou a dusíme. Když jsou maso i mrkev měkké, zahustíme šťávu troškou zásmažky (tu připravíme z většího množství másla a hladké mouky) a podle chuti osolíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená mrkev s vepřovým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory s mletým masem a zeleninou, bramborový guláš s mletým masem, zapečené těstoviny s uzeným masem, koprová omáčka s hovězím masem, dušená koroptev na víně, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, chlupaté knedlíky s uzeným masem, dušená skopová pečeně, bramborové pirohy s uzeným masem, dušená kapusta s uzeným masem a brambory dušená mrkev s vepřovým masem, recept, hlavní jídla |