KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ďábelský guláš potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězí maso přední nebo kližka • 3 ks cibule • 200 g zeleniny (mrkev + petržel) • 3 lžíce sádla • sůl • pepř • cukr • 2 lžičky mleté ostré papriky • 2 lžíce rajčatový protlak • 425 ml sterilovaná rajčata • 1500 ml voda • 1 hovězí bujón • 500 ml červené víno • 1 svazek petrželky • 6 feferonek • hladká mouka Recept ďábelský guláš připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Poprášíme paprikou, promícháme, přidáme zeleninu a ještě krátce restujeme. Zalijeme vývarem z bujónové kostky i vínem a přivedeme k varu. Přidáme rajčatový protlak a na kostičky nakrájená rajčata. Guláš ochutíme solí, pepřem a cukrem a částečně zakrytý pokličkou pozvolna minimálně 90 minut vaříme doměkka. Podle potřeby mícháme a podléváme vývarem. Opereme petrželku a otrháme lístky, které nadrobno nasekáme. Očistíme feferónky, odstraníme všechna jadérka a nakrájíme je na proužky. Asi 15 minut před koncem varu feferonky nasypeme do guláše. Podle potřeby zahustíme tmavou hotovou jíškou nebo moukou rozkvedlanou v trošce vody. Podáváme s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ďábelský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: karlovarský guláš, kachní guláš se zelím, prezidentský guláš, španělský guláš, srbský guláš, krakonošův guláš, guláš flamendr, seitan natural guláš, hovězí guláš s červenými fazolemi, bramborový guláš se zeleninou ďábelský guláš, recept, hlavní jídla |