KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Ďábelský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ďábelský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězí maso přední nebo kližka
   • 3 ks cibule
   • 200 g zeleniny (mrkev + petržel)
   • 3 lžíce sádla
   • sůl
   • pepř
   • cukr
   • 2 lžičky mleté ostré papriky
   • 2 lžíce rajčatový protlak
   • 425 ml sterilovaná rajčata
   • 1500 ml voda
   • 1 hovězí bujón
   • 500 ml červené víno
   • 1 svazek petrželky
   • 6 feferonek
   • hladká mouka
Recept ďábelský guláš připravíme takto:
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo nebo olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Poprášíme paprikou, promícháme, přidáme zeleninu a ještě krátce restujeme. Zalijeme vývarem z bujónové kostky i vínem a přivedeme k varu. Přidáme rajčatový protlak a na kostičky nakrájená rajčata. Guláš ochutíme solí, pepřem a cukrem a částečně zakrytý pokličkou pozvolna minimálně 90 minut vaříme doměkka. Podle potřeby mícháme a podléváme vývarem. Opereme petrželku a otrháme lístky, které nadrobno nasekáme. Očistíme feferónky, odstraníme všechna jadérka a nakrájíme je na proužky. Asi 15 minut před koncem varu feferonky nasypeme do guláše. Podle potřeby zahustíme tmavou hotovou jíškou nebo moukou rozkvedlanou v trošce vody. Podáváme s houskovým knedlíkem.





ďábelský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz