KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept čočka po francouzsku potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 hrnku čočky • 1 cibule • 2 rajčata • 2 hřebíčky • 1 bouquet garni • 2 dcl suchého bílého vína • 2 stroužky česneku • 125 g másla • sůl • pepř • petrželka Recept čočka po francouzsku připravíme takto:
Čočku zalijeme vodou a necháme alespoň dvě hodiny namáčet. Pak přivedeme k varu, pěnu z povrchu postupně odstraňujeme. Přidáme celou cibuli, do které jsme předtím zapíchali hřebíčky, oloupaná rajčata a bouquet garni, přikryjeme, snížíme teplotu a dusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu. Pak přidáme víno, nasekaný česnek a máslo a dusíme další půlhodinu. Jakmile je čočka měkká, vyjmeme cibuli i bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Porce čočky po francouzsku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Čočka po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík po francouzsku, dvoubarevná čočka, čočka po staročesku, arabská čočka, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, maréna po francouzsku, staročeská čočka na kyselo, čočka s uzeným masem, argentinská čočka, maréna po francouzsku čočka po francouzsku, recept, hlavní jídla |