![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového masa (kýta nebo krkovička) • 50 g vařeného celeru • 2 brambory • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 1 pórek • 3 žampióny • 3 větší kapie • 50 g vařených bílých fazolí • 2 vejce • 2 lžíce máčeného škrobu • sůl • půl lžičky mletého koření chilli • 1 snítka celerové natě • 3 lžíce oleje • na zálivku: 2 lžíce sójové omáčky + 1 lžíce dezertního vína + špetka soli + špatka Glutasolu + půl lžičky cukru + 1l hovězího vývaru + 1 lžička škrobu Recept chop-suey z vepřového masa připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s vejci a máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme do hněda. Musíme míchat, aby se maso neslepilo. Pak maso scedíme a uchováme v teple. Do zbylého horkého oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, žampióny, na kostičky nakrájenou kapii a pórek a mírně podusíme. Přidáme opečené maso, bílé vařené fazole, na kostičky nakrájený vařený celer, vařené brambory a nasekanou celerovou nať. Nakonec přidáme mleté chilli, zalijeme zálivkou a promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chop-Suey z vepřového masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: líná bába z vepřového masa, myslivecká roláda ze srnčího masa, záhorák z vepřového masa, kung-pao z beraního masa, roláda z telecího masa, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, bačovský guláš z beraního masa, roláda z mletého masa, rizoto z kohoutího masa, plněná roláda z kuřecího masa chop-suey z vepřového masa, recept, hlavní jídla |