KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chop-Suey z vepřového masa

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chop-suey z vepřového masa potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového masa (kýta nebo krkovička)
   • 50 g vařeného celeru
   • 2 brambory
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 pórek
   • 3 žampióny
   • 3 větší kapie
   • 50 g vařených bílých fazolí
   • 2 vejce
   • 2 lžíce máčeného škrobu
   • sůl
   • půl lžičky mletého koření chilli
   • 1 snítka celerové natě
   • 3 lžíce oleje
   • na zálivku: 2 lžíce sójové omáčky + 1 lžíce dezertního vína + špetka soli + špatka Glutasolu + půl lžičky cukru + 1l hovězího vývaru + 1 lžička škrobu
Recept chop-suey z vepřového masa připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a smícháme s vejci a máčeným škrobem. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme do hněda. Musíme míchat, aby se maso neslepilo. Pak maso scedíme a uchováme v teple. Do zbylého horkého oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, žampióny, na kostičky nakrájenou kapii a pórek a mírně podusíme. Přidáme opečené maso, bílé vařené fazole, na kostičky nakrájený vařený celer, vařené brambory a nasekanou celerovou nať. Nakonec přidáme mleté chilli, zalijeme zálivkou a promícháme.





chop-suey z vepřového masa, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz