KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chalupářské buchty potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 0,3 l mléka • 1 vejce • 1 žloutek • 50 g másla • 50 g sádla • 42 g droždí (1 kostka) • 4 lžíce cukru • sůl • sádlo na vymazání pekáče • moučkový cukr na posypání • na náplň: švestky z kompotu + 200 g mletého máku + 100 g cukru + 0,5 l mléka + sušená citronová kůra Recept chalupářské buchty připravíme takto:
Do prosáté mouky dáme kvásek vzešlý z mléka, droždí a lžíce cukru, přidáme vejce a žloutek, zbylý cukr, vlažné mléko a sádlo a zbytek mléka se špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Mezitím připravíme náplň tak, že mletý mák povaříme s mlékem a cukrem a ochutíme citronovou kůrou. Z vykynutého těsta krájíme kousky, které plníme makovou nádivkou a švestkou, dobře uzavřeme, namáčíme do sádla, vkládáme do pekáče, necháme ještě asi 20 minut kynout, pak je vložíme do předehřáté trouby (na 180°C), po deseti minutách zmírníme teplotu a 20 minut dopékáme dozlatova. Upečené buchty necháme vychladnout. Chalupářské buchty posypeme moučkovým cukrem a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chalupářské buchty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňové buchty, buchty s mrkvomakovou náplní, staročeské povidlové buchty, ovocné buchty, české buchty, pařené buchty, buchty plněné jahodami a tvarohem, staročeské tvarohové buchty, petřínské buchty, buchty s povidly a tvarohem chalupářské buchty, recept, sladkosti |