KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept candát na žampiónech potřebujeme tyto suroviny: • 4 filé z candáta bez kůže • citronová šťáva • 6 žampiónů • 1 dcl bílého vína • 1 dcl mléka • strouhaný parmezán • máslo • strouhanka • sůl • pepř • oregano • tymián Recept candát na žampiónech připravíme takto:
Oprané a osušené filety osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a marinujeme. Marinované filety osušíme a na kousku másla prudce opečeme z obou stran. Zapékací formu vymažeme máslem, položíme do ní filety, na ně dáme žampióny nakrájené na plátky, zalijeme směsí vína, mléka a strouhaného sýra a navrch dáme ještě plátky másla a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 180°C, poté na asi 2 minuty zvýšíme teplotu na 250°C, aby jídlo "chytilo barvu". V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát na žampiónech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: candát v sojové omáčce, nadívaný candát, candát na kmíně, candát na hříbkách, candát na slanině s křenem, candát po italsku, candát s jemnou petrželkovou omáčkou, candát se špenátem, rožmberský candát, pečený candát na víně se smetanou candát na žampiónech, recept, hlavní jídla |