![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 3 špekáčky • 50 g Jidášova ucha (sušené) • zelená nať z jarní cibulky • 1 větší cibule • 4 stroužky česneku • sádlo • sůl • pepř • červená mletá sladká paprika • červená mletá pálivá paprika • hladká mouka • 1,5-2 l vody Recept buřt guláš s jidášovým uchem připravíme takto:
Sušené houby namočíme na 2-3 hodiny do vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme sladkou i pálivou papriku a zamícháme. Do tohoto základu přidáme pokrájené špekáčky a brambory a zprudka orestujeme. Pak zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené Jidášovo ucho a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem, vmícháme záklechtku z mouky a vody a ještě krátce povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Buřt guláš s jidášovým uchem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: americký guláš, fazolový guláš, řeznický guláš, pochoutkový guláš na slanině a másle, székelský guláš, myslivecký guláš, zabijačkový guláš, bačovský guláš z beraního masa, sójový guláš, guláš s lečem buřt guláš s jidášovým uchem, recept, hlavní jídla |