![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg libové vepřové kýty • 2 lžíce oleje • 1 menší cibule • 1 dcl červeného vína • půlka mrkve • půlka celeru • 2 lžíce kečupu • 2 dkg hladké mouky • 2 dkg sádla • půl lžičky cukru • půl lžičky octa • sůl • celý pepř • celé nové koření • bobkový list Recept burgundská vepřová kýta připravíme takto:
Nakrájenou zeleninu osmahneme na oleji, přídáme cibuli, cukr, pak přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a pečeme. Po chvilce přidáme kečup, víno, citrón, koření a ocet a upečeme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a povaříme 20 minut. Pak necháme vychladnout, odstraníme koření a sťávu rozmixujeme nebo prolisujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Burgundská vepřová kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená nadívaná jehněčí kýta, dančí kýta na rozmarýnu, hovězí kýta na okurkách, vepřová játra s pikantní omáčkou, vepřová plec na žampionech, vepřová játra po japonsku, vepřová panenka plněná švestkami, vepřová panenka na slanině, vepřová plec po mexicku, vepřová játra na česneku burgundská vepřová kýta, recept, hlavní jídla |