![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg libové vepřové kýty • 2 lžíce oleje • 1 menší cibule • 1 dcl červeného vína • půlka mrkve • půlka celeru • 2 lžíce kečupu • 2 dkg hladké mouky • 2 dkg sádla • půl lžičky cukru • půl lžičky octa • sůl • celý pepř • celé nové koření • bobkový list Recept burgundská vepřová kýta připravíme takto:
Nakrájenou zeleninu osmahneme na oleji, přídáme cibuli, cukr, pak přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a pečeme. Po chvilce přidáme kečup, víno, citrón, koření a ocet a upečeme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a povaříme 20 minut. Pak necháme vychladnout, odstraníme koření a sťávu rozmixujeme nebo prolisujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Burgundská vepřová kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová panenka na česneku, vepřová plec po mexicku, telecí kýta po pražsku, anglická vepřová játra, vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, holandská kýta, vepřová játra s pikantní omáčkou, selská vepřová bašta, vepřová játra s houbami, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem burgundská vepřová kýta, recept, hlavní jídla |