![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g roštěné • 60 g tuku • 2 cibule • 40 g hladké mouky • 1,5 dl piva Budvar 12°C • pepř • sůl • hovězí vývar Recept budvarská roštěná připravíme takto:
Roštěnou nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme a vložíme na světlý cibulový základ. Podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, základ vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme až do doby, kdy se šťáva začne oddělovat od tuku. Potom přidáme pivo a provaříme. Šťávu procedíme a přeléváme na roštěnky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Budvarská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékaná roštěná se sýrem, domácí hovězí roštěná, francouzská roštěná, hovězí roštěná dušená v mrkvi, debrecínská roštěná, ďábelská roštěná, roštěná na houbách, rýnská roštěná, zámecká roštěná, labužnická roštěná budvarská roštěná, recept, hlavní jídla |