![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g předního hovězího masa • 200 g vepřové plece • 120 g cibule • 3 papriky • 3 rajčata • 20 g sádla • 20 g hladké mouky • 1 lžička mleté papriky • 3 lžíce červeného vína • sůl • pepř Recept budějovický guláš připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Budějovický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní fazolový guláš, kančí guláš s liškami, barevný guláš, srnčí guláš se žampiony, špekáčkový guláš s pórkem, moravský pivní guláš, pikantní vepřový guláš, guláš flamendr, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, hovězí guláš s cuketou budějovický guláš, recept, hlavní jídla |