KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Budějovický guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept budějovický guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g předního hovězího masa
   • 200 g vepřové plece
   • 120 g cibule
   • 3 papriky
   • 3 rajčata
   • 20 g sádla
   • 20 g hladké mouky
   • 1 lžička mleté papriky
   • 3 lžíce červeného vína
   • sůl
   • pepř
Recept budějovický guláš připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Budějovický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

farmářský guláš, debrecínský guláš s rajčaty, koňský guláš, francouzský guláš, uherský guláš, jelení guláš, pikantní kančí guláš, bramborový guláš s medvědím česnekem, sójový guláš, hovězí víkendový guláš



budějovický guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz