KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept budějovický guláš potřebujeme tyto suroviny: • 200 g předního hovězího masa • 200 g vepřové plece • 120 g cibule • 3 papriky • 3 rajčata • 20 g sádla • 20 g hladké mouky • 1 lžička mleté papriky • 3 lžíce červeného vína • sůl • pepř Recept budějovický guláš připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Budějovický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: farmářský guláš, debrecínský guláš s rajčaty, koňský guláš, francouzský guláš, uherský guláš, jelení guláš, pikantní kančí guláš, bramborový guláš s medvědím česnekem, sójový guláš, hovězí víkendový guláš budějovický guláš, recept, hlavní jídla |