![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřového bůčku s kostí • 150 ml kysané smetany • víno • 300 g fazololové lusky • 3 cibule • 2 lžíce mouky • 150 g sádla • mletá červená paprika • sůl Recept bůčkový guláš připravíme takto:
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme. Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu. Maso znovu podlijeme. Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké maso i fazolky. Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku. Podle potřeby dochutíme octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bůčkový guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí guláš, rybářský guláš, guláš flamendr, labužnický guláš, fazolový guláš, masopustní vepřový guláš, hovězí guláš s červenými fazolemi, slovácký guláš, karpatský guláš, popovický guláš bůčkový guláš, recept, hlavní jídla |