![]() |
![]() • 200 g předního hovězího masa • 200 g vepřové plece • 120 g cibule • 3 papriky • 3 rajčata • 20 g sádla • 20 g hladké mouky • 1 lžička mleté papriky • 3 lžíce červeného vína • sůl • pepř Recept budějovický guláš připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině sádla, zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě. K částečně měkkému hovězímu přidáme kostky vepřového masa, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Až je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme jíškou ze zbylého sádla a mouky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Budějovický guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Budějovický guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Americký guláš Bačovský guláš z beraního masa Barevný guláš Barevný vepřový guláš Beraní guláš Beraní pikantní guláš s fazolemi Bramborový guláš Bramborový guláš II Bramborový guláš s cuketou Bramborový guláš s klobásou Bramborový guláš s medvědím česnekem Bramborový guláš s mletým masem Bramborový guláš s uzeninou Bramborový guláš se slaninou Bramborový guláš se zeleninou Bramborový smetanový guláš Bůčkový guláš Bulharský guláš Burgundský guláš Buřt guláš s jidášovým uchem Buřtguláš Cibulkový guláš Cikánský guláš Cizrnový guláš Černý houbový guláš Ďábelský guláš Dančí guláš Debrecínský guláš s rajčaty Domácí guláš Farmářský guláš Fazolový guláš Fazolový guláš s masem Fazolový guláš s uzeninou a slaninou Fazolový guláš Santa Fe Fazolový guláš se zázvorem Fazolový kuřecí guláš Francouzský guláš Guláš Attila Guláš flamendr Guláš po horňácku Guláš s houbami Guláš s lečem Guláš Samuraj Guláš z divočáka a s jeřabinami Guláš z hovězí oháňky Guláš z Kentucky Guláš z pýchavek Guláš z václavek Guláš ze skopového masa Guláš zvěřinový budějovický guláš, recept, hlavní jídla |
|