KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč z čerstvého zelí potřebujeme tyto suroviny: • 120 g čerstvého zelí • 15 ml oleje • 10 g mrkve • 10 g celeru • 10 g cibule • 20 g rajčat • 3 g mouky • 1/7 vejce • 30 ml kyselého mléka Recept boršč z čerstvého zelí připravíme takto:
Do studeného tuku dáme 3 polévkové lžíce vody, špetku soli, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a podusíme. Pak přidáme rajčata, znovui podusíme, přisypeme mouku, rozmícháme a rozředíme horkou vodou (200 ml na 1 porci) a přivedeme k varu. Pak přidáme zelí a vaříme 20 minut. Nakonec v polévce rozšleháme mouku a kyselé mléko a dochutíme černým pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč z čerstvého zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rajčatová polévka se zelím, boršč běloruský, boršč se zeleným hráškem, boršč houbový, smetanová polévka z čínského zelí se slaninou, boršč letní, boršč rybářský, boršč uzeninový, boršč s masovými knedlíčky, boršč chalupářský boršč z čerstvého zelí, recept, polévky |